Haarenaar krijgt Europese Prijs

Foto: Pixabay

Op vrijdag 14 september ontving Haarenaar Jacques Akerboom de prestigieuze prijs van de Europese Burger 2018. Akerboom kreeg deze voor de oprichting van Monumentwachten; niet alleen hier in Nederland, maar ook in andere landen. De prijs werd uitgereikt door de Brabantse Europarlementariër Lambert van Nistelrooij.

Stichting Monumentenwacht Noord-Brabant is een organisatie die zich in brede zin inzet voor het onderhouden van monumenten. Dit doet de stichting o.a. door met inspecties en onderhoudsplannen monumentenbezitters te ondersteunen.

Volgens CDA-Europarlementariër Lambert van Nistelrooij heeft Akerboom “gedachtegoed omgezet in actie” met de oprichting van Monumentenwacht Noord-Brabant, waarvan Akerboom ook directeur-bestuurder was. Door Monumentenwachten op te richten in landen in West- Noord- en Oost- Europa, zorgde Akerboom voor grensoverschrijdende samenwerking en inspireerde hij de Europese gedachte van coöperatie. Dit is een belangrijke voorwaarde voor het ontvangen van de eremedaille.