Subsidie voor muziekonderwijs

Foto: Pixabay

Woont u in de gemeente Haaren? En is uw kroost gek op muziek maken? Kinderen van 7 t/m 17 jaar die lid zijn en muziekonderwijs volgen bij of via muziekverenigingen in onze gemeente, krijgen € 250,- subsidie. Dit zijn de muziekverenigingen Harmonie Kunst Adelt uit Helvoirt, Fanfare en Drumband Sint Willibrordus uit Esch en muziekvereniging Sint Gregorius uit Haaren.

Hoe vraagt u subsidie aan?
Dat is makkelijk: u hoeft namelijk helemaal niets te doen! De gemeente sprak met de muziekverenigingen af dat de subsidie door de verenigingen bij de gemeente wordt aangevraagd. Van de muziekverenigingen krijgt u een rekening waarop de subsidie al is verwerkt.

Let op!
U kunt voor élk kind subsidie krijgen (als dit kind voldoet aan de voorwaarden); Het bedrag van € 250,- is de bijdrage voor een heel jaar. Rekeningen worden doorgaans per half jaar verzonden en dat betekent dat op elke rekening de helft van de subsidie in mindering wordt gebracht; Uw kind moet de lessen ook daadwerkelijk volgen. Gebeurt dat niet dan kan dat inhouden dat de subsidie niet (geheel) wordt verstrekt.

Minimum inkomen?
Ouders met een minimum inkomen kunnen naast de subsidie ook voor elk kind in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Welzijnsfonds. Daarmee is muziekonderwijs ook voor hun kinderen toegankelijk. Kijk op de website van de gemeente Haaren voor meer informatie (www.haaren.nl) of neem contact op met Loket Wegwijs (telefoonnummer: 0411 – 65 59 90, elke werkdag van 08.30 – 12.30 uur). De muziekverenigingen zelf hebben vaak ook nog mogelijkheden voor een financiële tegemoetkoming.

Meer weten?

Neem contact op met:
Loket Wegwijs: 0411- 65 59 90 (elke werkdag van 08.30 – 12.30 uur);
Muziekvereniging Sint Gregorius in Haaren: 0411 – 62 18 33 of [email protected];
Fanfare en Drumband Sint Willibrordus in Esch: 0411 – 60 40 17 of [email protected];
Harmonie Kunst Adelt in Helvoirt: [email protected].