Voetbaltoernooi Zwaluw VFC, Helvoirt en Nemelaer

Foto: Haaren Nieuws

De selectiespelers van de voetbalclubs Zwaluw VFC uit Vught, VV Helvoirt uit Helvoirt en RKSV Nemelaer uit Haaren trappen het seizoen af met een nieuw onderling toernooi. Dat is de Van Helvoort Cup genoemd, naar het sporthuis dat voor alle drie de clubs de kledingsponsor is. Het toernooi heeft plaats op 25 augustus bij Zwaluw in Vught.

Het is de bedoeling dat de organisatie van het toernooi onder de drie clubs gaat rouleren en daarmee de locatie ook, aldus Zwaluw-voorzitter Henk Klösters. De clubs hebben een goede onderlinge band en de meeste selectiespelers van de voetbalverenigingen kennen elkaar van school, werk, uitgaan en andere verenigingen. Maar omdat ze in verschillende competities spelen, treffen ze elkaar nooit op het voetbalveld. Daar baalden ze van. Het toernooi, op hun initiatief en dat van de sponsor opgezet, brengt daar verandering in.

Het is de bedoeling dat het toernooi ieder jaar met de nodige toeters en bellen, ook voor andere leden, gaat fungeren als officieuze start van het nieuwe voetbalseizoen. ,,Wij zorgen voor muziek en vermaak voor jong en oud”, aldus voorzitter Klösters.

 

Bron: Brabants dagblad