Willem II verliest eerste competitiewedstrijd

Willem II en de openingswedstrijd van het seizoen is geen gelukkig huwelijk. Zoals de club de laatste jaren gewend is, verloor het ook vanavond in Tilburg met 0-1 van VVV Venlo in een wedstrijd waarin het veel meer verdiende. Danny Post was halverwege de eerste helft de matchwinner.

Bij de eerste wedstrijd van het seizoen is het altijd even afwachten welke spelers aan de aftrap verschijnen. De verrassing waarover trainer Adrie Koster voorafgaande aan het openingsduel sprak was James McGarry. De Nieuw-Zeelandse back speelde een groot gedeelte van de wedstrijd als linksbuiten. Ook maakte Diego Palacios en Pol Llonch hun eerst competitieminuten in Tilburgse dienst. Evenals de in de tweede helft ingevallen Dimitris Kolovos en Driess Saddiki. VVV-trainer Maurice Steijn plaatste de van blessures teruggekomen Jay-Roy Grot en Johnatan Opoku naast hem op de bank. Ralf Seuntjens was fit genoeg om een groot gedeelte van de wedstrijd te spelen.

Prachtgoal
Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de vorige maand overleden oud-Willem II-spelers Wanny van Gils en Leo Snijders, was de aftrap voor VVV . De eerste wapenfeiten van de wedstrijd waren voor Elmo Lieftink en James McGarry, die beiden van afstand PSV-huurling Lars Unnerstall in het Venlose doel op de proef stelden. Ook een mooie steekpass van Daniel Crowley op Fran Sol was een prooi voor de Duitse goalie. Vanuit het niets schoot Danny Post halverwege de eerste helft op een prachtige wijze de openingstreffer in de linkerbovenhoek van doelman Timon Wellenreuther: 0-1.

Offensief
In de tweede helft waren de Venlonaren niet meer bij machte om de eigen helft te verlaten en ontwikkelde Willem II een drie kwartier durend offensief, waarbij doelman
Wellenreuther werkloos moest toe kijken. Het resulteerde in bijna een eigen doelpunt van VVV, een bal van Jordy Croux rakelings naast, een kopbal van Sol op de keeper, een schot van Crowley op de paal en veel hachelijke momenten waarbij de bal zo maar goed had kunnen vallen.

VAR
De grootste kans op de gelijkmaker viel te noteren na een goede voorzet van Croux, die over Lars Unnerstall heenging en bij de tweede paal door Sol over de doellijn werd gewerkt. Het stadion stond in vuur en vlam en VVV stond al klaar om af te trappen op het moment dat videoarbiter Kevin Blom een seintje gaf en de treffer als nog geannuleerd werd vanwege hands van de Spaanse spits.

Lege handen
Trainer Adrie Koster was na afloop gematigd tevreden over de gespeelde wedstrijd, waarin de Tilburgers goed begonnen, even van slag waren na de Venlose treffer en een tweede helft speelden met veel druk waarin het veel meer verdiende. ‘Maar de realiteit is dat we met lege handen staan. Er zijn voldoende goede punten die we meenemen naar de wedstrijd tegen Groningen en aan de mindere punten gaan we hard werken’, besloot hij de persconferentie.

Bron: Willem II