Kan Willem II weer stunten tegen PSV

Foto: Haaren Nieuws

Met PSV bovenaan en Willem II op de vierde plaats zijn beide Brabantse ploegen uitstekend aan de competitie begonnen. De 5-0 overwinning van de Tilburgers op Heracles heeft indruk gemaakt in de vaderlandse voetbalwereld. De Brabantse derby belooft dan ook een spektakel te worden in de top van de Eredivisie.

Voor assistent-trainer Reinier Robbemond van PSV is de komst van Willem II naar Eindhoven een bijzonder weerzien. De voormalige hoofdcoach van de Tricolores zal zich de eerste weken van maart 2017 nog als de dag van gister herinneren. Aangesteld als vervanger van de opgestapte trainer Erwin van de Looi, had hij slecht enkele dagen de gelegenheid om zijn ploeg goed voor te bereiden op de wedstrijd tegen PSV. Op een onvergetelijke historische avond in het Koning Willem II Stadion werd het 5-0 voor Willem II. PSV was terug op aarde, maar werd wel kampioen. In dienst van de Eindhovenaren zal Robbemond zijn nieuwe ploeg wellicht herinneren aan deze wedstrijd.

Laatste minuten
Dat PSV bovenaan staat heeft de ploeg vooral te danken aan de doelpunten gemaakt in de laatste minuten van de wedstrijden. Zowel tegen Fortuna Sittard als tegen PEC Zwolle kwam de overwinning in de laatste seconden tot stand. Ook in de uitwedstrijd tegen Bate Borisov scoorden de Eindhovenaren op het laatste moment. PSV kreeg hierdoor een prima uitgangspositie voor deelname aan de Champions League, die afgelopen woensdag met een klinkende 3-0 thuisoverwinning op de Wit-Russen werd bereikt. PSV-trainer Mark van Bommel: ‘Het is een kwestie van mentaliteit en van de prima conditie van onze spelers’. Willem II is gewaarschuwd voor deze bijzondere kwaliteit van PSV en zal het zich niet willen laten overkomen om in de laatste minuut een doelpunt tegen te krijgen.

Swingend Willem II
Met de nieuwe aanwinsten en buitenspelers Donis Avidijaj en Aras Őzbiliz hebben de Tilburgers bewezen te kunnen swingen en, in combinatie met topscoorder Fran Sol, over een zeer gevaarlijke aanvalslinie te beschikken. Voeg daaraan toe dat de Tilburgse verdediging staat als een huis (slechts één tegendoelpunt), moet Willem II in staat zijn om het de landskampioen moeilijk te maken. Gaan we geschiedenis schrijven door voor het eerst in jaren een of meerdere punten vanuit Eindhoven naar Tilburg te nemen?

PSV – WIllem II begint zaterdag om 19.45 uur.

Bron: Willem II