Uitreiking Prijs van de Europese Burger

Foto: Pixabay

De heer Jacques Akerboom uit Haaren is een van de twee Nederlandse winnaars van de Prijs van de Europese Burger 2018 van het Europees Parlement. Op vrijdag 14 september, tussen 16:00 en 18:30 uur, ontvangt de heer Akerboom tijdens een feestelijke uitreiking de prijs op het gemeentehuis van Haaren. CDA-Europarlementariƫr Lambert van Nistelrooij overhandigt de legpenning.

De heer Akerboom ontvangt de prijs voor zijn rol als oprichter van de Monumentenwacht Noord-Brabant, een organisatie die zich bezighoudt met het behoud van monumenten in Brabant en daarbuiten. Door de Monumentenwacht ook op te zetten in andere Europese landen, heeft de heer Akerboom bijgedragen aan Europese samenwerking. Daarnaast is hij ook adviseur voor verschillende Europese universiteiten op het gebied van cultureel erfgoed.

Het Europees Parlement kent de Prijs van de Europese Burger jaarlijks toe aan maximaal 50 personen en organisaties die uitdrukking geven aan Europese waarden of die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van grensoverschrijdende of culturele samenwerking, of het verbeteren van wederzijds begrip tussen burgers van de Europese Unie.

Bron; Haaren.nu